Jak vybrat správnou odsávačku mateřského mléka 17.3.2022

Jak vybrat správnou odsávačku mateřského mléka

Manuální odsávačky mateřského mléka
Ruční odsávačky jsou vynikající pomůckou, pokud odsáváte pouze ojediněle, například pokud potřebujete příležitostně někam odejít, nebo se musíte na krátké období vzdálit od svého miminka. Manuální odsávačky jsou většinou docela lehké a kompaktní a je snadné sbalit si je do tašky, když jdete na cesty. A samozřejmě, nepotřebujete si dělat starosti s tím, kde najdete zdroj elektriky a také se nemusíte obávat jejich hlučnosti - většina manuálních odsávaček je při používání zcela tichá. Některé ženy mají problém s tím, že jejich zápěstí se při odsávání relativně rychle unaví, proto dbejte na to, abyste si vybrali takovou, která má ergonomickou rukojeť. Také to chvíli trvá než si najdete ten nejlepší rytmus odsávání pro Vás, ale s trochou praxe se Vám to určitě podaří. Ruční odsávačky se snadněji používají, když jsou Vaše prsa plná než když jsou měkká. Určitě si vyhledejte odsávačku, které má 2 fáze - stimulační a odsávací, aby vám usnadnily každý čas odsávání a přinesly vyšší rychlost a efektivitu. Některé odsávačky také nabízejí kompatibilitu s lahvemi, do kterých se mléko odsává, a ze kterých se dá rovnou miminko krmit.

Elektrické odsávačky
Preference elektrické odsávačky je důležitá tehdy, když si budete odsávat mléko pravidelně, například pokud je Vaše miminko ve speciální zdravotnické péče nebo pokud se chystáte předčasně vrátit zpět do práce. Jsou také nejlepší volbou pokud máte velmi omezený čas, protože dokáží odsát mléko rychleji než manuální odsávačky. Určitě hledejte odsávačky, které mají samostatně nastavitelnou sílu sání a režim odsávání, protože vám to umožní upravit si odsávání podle toho, jak Vaše miminko saje. Výhodné jsou také odsávačky, které fungují ve dvou fázích: první, která stimuluje spuštění toku mléka a druhá, která je určena na efektivní odsávání. Některé elektrické odsávačky jsou již v současnosti překvapivě snadné, což je fakt, který si je dobré zvážit. Některé elektrické odsávačky nabízejí možnost napájení bateriemi nebo prostřednictvím elektrického zdroje, což dává flexibilitu v tom, kde a kdy budete odsávat. I u elektrických odsávaček existují modely, které poskytují kompatibilitu s lahvemi, do kterých se mléko odsává, a ze kterých se dá rovnou miminko nakrmit.

Single nebo dvojité elektrické odsávačky
Všechny maminky vědí, jak důležité je znát strategie, které šetří čas. Dvojitá elektrická odsávačka vám umožní odsávat mléko za poloviční čas, protože si můžete mléko odsávat najednou z obou prsů. Dvojité odsávání může trvat pouze 10 minut, ve srovnání s 20-30 minutovým odsáváním pouze z jednoho prsu. Navíc bylo zjištěno, že odsávání z obou prsů najednou stimuluje tvorbu prolaktinu a zvyšuje tvorbu mléka efektivněji než odsávání pouze z jednoho prsu.V současnosti již existují podprsenky, které udrží odsávačky na prsou, takže s Vašimi volnými rukami můžete dělat cokoliv jiného. Dvojitá odsávačka je samozřejmostí pokud máte dvojčata a pokud jste nemohli Vaše děti hned po porodu začít kojit, nebo jste na delší dobu od svého miminka po porodu oddělena.Single elektrická odsávačka je ideální zejména tehdy, pokud byste chtěli kojit a zároveň odsávat z druhého prsu. Taková volba je cenově přístupnější a také pohodlnější na cestách.


DOPORUČUJEME

Lansinoh