Bezpečí dítěte v horkých letních dnech 25.5.2023

Bezpečí dítěte v horkých letních dnech

Všichni víme, jak moc naše děti milují pobyt venku, a vzhledem k tomu, že s příchodem léta začneme trávit mnohem více času doma a na zahradě, je důležité je chránit před sluncem.

Zde jsou naše rady, jak udržet dítě na slunci v bezpečí:

Čas
Vyhněte se denní době, kdy je slunce nejsilnější a nejžhavější.
Kůže
Všichni víme, jak může být dětská pokožka citlivá, proto je důležité používat speciální dětské opalovací krémy. Nezapomínejte je každých dvacet minut znovu nanášet!
Oblečení
Pokožku dítěte je vhodné chránit nejen ochranným krémem, ale také volným oblečením, které udrží dítě v chladu a nevystavuje jeho citlivou pokožku slunečním paprskům.
Hydratace
Všichni víme, jak důležité je pít vodu, a je nezbytné, aby byly dobře hydratovány i děti a kojenci. Kojencům se nedoporučuje pít vodu do věku přibližně 6 měsíců, ale stále by měli být podporováni mateřským mlékem nebo umělou výživou. U dětí starších 6 měsíců mějte poblíž pitíčko, aby mohly uhasit žízeň, a povzbuzujte je, aby si každých dvacet minut lokly.
Stín
Když jste na zahradě, držte své děti ve stínu, je to pro ně mnohem příjemnější a chrání je to před slunečním zářením, které dopadá na jejich citlivé oči. Řada Babymoov stanů proti UV záření je navržena tak, aby jim poskytla hodiny zábavy a zároveň je udržela v bezpečí a chladu.
Voda
Voda je skvělý způsob, jak se mohou děti v horkém slunečném dni ochladit, ale nezapomeňte, že sluneční paprsky působí na kůži přes vodu více než na suchu. Dbejte na to, aby byla pokožka malých dětí namazaná voděodolným ochranným krémem proti slunečnímu záření, a umístěte všechny předměty na hraní s vodou, jako jsou brouzdaliště, stoly na hraní s vodou a hrací koutky, do stínu a ne na ostré slunce. Hrací centrum Babymoov Aquani má odnímatelnou stříšku s UV ochranou, která udržuje dítě v chladu a chrání ho před sluncem.